Gevulde paprika met recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voor 2 personen

1 rode paprika 1 aubergine
1 eetlepel extra vierge kokosolie 1 eetlepel extra vierge palmolie
1/2  theelepel garam masala 1/2 theelepel kurluma
1/2  theelepel chilipoeder 1/2  theelepel korianderzaad
1 dessertlepel tamari (bioligsiche sojasaus) 1/2 theelepel hennepzaad
Garnering: wat sla, olijf, tomaatje  

 

 

 

 

 

Bereiding:

Snijd de aubergine overlangs doormidden. Kerf beide kanten in door het midden en dan weer 2 keer tegendraads schuin overlangs. Open de kerfjes door de aubergine een beetje te buigen en smeer er de kokos- en palmolie op en in. Zet het in de oven tot de aubergine gaar is, + 45 minuten op 160°.

Wanneer klaar, voeg de garam masala, koenjit,  chilipoeder, korianderzaad, hennepzaad, en tamari toe. Voeg zeezout naar smaak toe. Mix alles fijn.

Snijd de rode paprika doormidden en haal de zaadjes eruit. Vul de paprika vol met de mix van de aubergine en strooi Parmezaanse kaas over de  auberginemix.

Zet de gevulde paprika in de oven en bak het ongeveer 30 minuten op 180° half gaar .

 

Serveer het met wat sla, olijfje en tomaatje