Gebakken uitjes met recept
Gebakken uitjes
1 kilo uitjes | 1 eetlepel kokosolie |
1 rode peper | 1 eetlepel palmolie |
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus) | 1 theelepel kurkurmapoeder |
1 eetlepel ongefilterde appelazijn | 1 schep Rosa Fruit Crystals |
1 eetlepel balsamico (azijn) | 1 lepeltje Provençaalse kruiden |
Keltisch zeezout naar smaak |
Benodigdheden:
1 Grote glazen pot
Bereiding
Bak de uitjes in de kokos- en palmolie. Fruit de uitjes zachtjes halfgaar.
Haal de pitjes uit de rode peper en snijd het in dunne schijfjes.
Voeg de rode peper, kruiden, Tamari, appelazijn, Balsamico en de Rosa Fruit Crysals toe.
Roer door en laat het nog even zachtjes intrekken.
Doe het nog warm in de pot. Deksel erop en laat het afkoelen. Bewaar het in de koelkast.
Lekker als borrelhap, maar ook bij salades, met tomaatjes, avocado…