Tapa's

 


Tapa's kun je maken met brood, op toast, komkommer, op courgette met tomaat en ei.

Zorg dat je altijd (zelfgemaakte) pesto van basilicum, tomaten en avocado in de koelkast hebt, zelfgemaakte pesto's zijn lekkerder. Eveneens is het altijd makkelijk om olijven, tomaatjes, uitjes, kappertjes aurgurkjes, eitjes, rauwe geitenkaas en wat rucola in voorraad te hebben. Pesto's zijn heerlijk van smaak, pittig en om te smullen. Makkelijk te maken bij onverwacht bezoek, maar ook heerlijk bij een aperitief, gezellig met elkaar.  

 

1 volkoren stokbroodje/ toast/ komkommer/ courgette avocadopesto
tomatenpesto ui, tomaatjes, kappertjes, stukjes knoflook, augurkjes
basilicumpesto wat rucola

Snijd schuine stukjes brood en wrijf ze in met knoflook. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven op 180°, zodat het toast wordt.

Smeer ¾ van de toast rijkelijk met tomatenpesto en ¼ met basilicumpesto in. De andere met ¾ avocadopesto en ¼ met basilicumpesto.

Versier de tapa met: kleine doogesneden, ontpitte tomaatjes, dunne schijfjes ui, wat kappertjes, stukje knoflook, augurk etc

Meer tapa gerechten vind je in: 'Anti-aging: de steen der wijzen', bladzijde 197 / 198.