Gebakken asperges
Ingrediënten:
10 dikke biologische asperges
2 volle eetlepel kokos- en palmolie
1 eetlepel kruidenmix van: kurkuma, gember, koriander, rozemarijn en zwarte komijn of neem 1 paplepel van mijn kruidenmix.
1 rode peper zonder zaad, fijn gesneden of een mespunt sambal
½ potje crème fraise
Keltische zeezout naar smaak
Bereiding
Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Leg de koppen apart.
Doe de kokos- en palmolie in de pan en fruit hierin op een middelmatig vuur de asperges.
Voeg na 5 minuten de koppen van de asperges toe en fruit verder.
Voeg na 5 minuten de fijn gesneden peper of sambal, zure room en de kruiden-mix toe. Houd het vuur laag en roer goed door.
Laat de kruiden zachtjes in de asperges trekken. Let op dat de asperges niet te gaar worden en de saus niet inkookt.
Garneer het met een takje peterselie en munt
Heerlijk met een stukje Atlantische zalm (geen kweekzalm) of een rode zoete aardappel.
Genieten maar