Uiensoep met recept
2 grote uien | 2 dessertlepels sojasaus |
1 grote prei | 4 laurier blaadjes |
1 eetlepel extra vierge kokosolie | 6 djeroek peroet blaadjes |
1 eetlepel extra vierge palmolie | 1 dessertlepel pesto van basilicum |
1 theelepel chilipoeder | 10 roze pepers |
1 theelepel kurkuma (geelwortel) | 3/4 liter (basisch) water |
2 tenen knoflook | zeezout naar smaak |
Bijleg: 4 kleine sneetjes volkoren stokbrood |
|
pesto van basilicum | 2 kleine tomaatjes |
Parmezaanse kaas (strooipotje) | takje rucola |
Bereiding:
Snijd de uien grof en fruit ze in de kokos- en palmolie, samen met de chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder, knoflook en zeezout.
Na het fruiten de helft van het water toevoegen met de roze pepers, sojasaus, laurierblaadjes en djeroek peroet blaadjes.
Laat het op een laag vuurtje trekken.
Haal na een half uurtje de laurier- en djeroek peroetblaadjes eruit (tel ze). Voeg de pesto van basilicum toe en mix het.
Daarna de rest van het water erbij.
Snijd de prei zeer fijn, was en droog de ringen. Voeg die 2 minuten voor het opdienen aan de soep toe en roer door.
Neem voor ieder kop uiensoep:
2 sneetje volkoren brood. Smeer de sneetjes in met palmolie en rooster het in de oven.
Daarna de sneetjes besmeren met basilicumpesto en strooi er Parmezaanse kaas over.
Doe één sneetje in de soep.
Versier het andere sneetje met een takje rucola en een doorgesneden tomaatje. Leg het naast de kop uiensoep
Recept uit Anti-aging: de steen der wijzen pag. 206