Haverbroodjes met cranberries

 

200 gram biologisch/dynamische havervlokken van Demeter

100 gram biologische kokosmeel

100 gram boekweitmeel

½ pakje roomboter

100 gram cranberires

5 biologische eieren

100 gram paranoten en walnoten

1 paplepel appelazijn

1 paplepel bicarbonaat

1 grote schep Rosa Fruit Crystals 

1 schep Keltisch zeezout

2 pakjes kokosmelk of havermelk

½ theelepeltje vitamine C poeder

Kokoesolie (voor als je vormpjes gebruikt)

 

Benodigdheden: 

Mixer

Bakblik of vormpjes

Bakpapier

 

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten in de mixer: de havervlokken; boekweitmeel; kokosmeel; vitamine C poeder, Keltisch zeezout met de Rosa Fruit Crystals; citroensap en de bicarbonaat. Voeg de eieren met de kokosmelk of havermelk; cranberries en roomboter toe. Mix alles goed dooreen.

Het broodmengsel moet tussen brooddeeg en pannenkoekenbeslag zijn.

Laat het broodmengsel 10 minuten rusten en leg ondertussen bakpapier in het cakeblik. Doe daarna het broodmengsel in het bakblik en bak het in een voor verwarmde oven 40 minuten op 160°.

 

Wil je vormpjes gebruiken voor kleine broodjes? Smeer dan de vormpjes goed in met kokosolie.

Doe in ieder vormpje een volle eetlepel broodmengsel. Bak het 40 minuten in een voor verwarmde oven op 160°.

Deze broodjes zijn super lekker om mee te nemen of als lunch.

Besmeer de top met Keimse Hoeveboter, bereidt van rauwe melk van grasgevoerde koeien of doe er eigen gemaakte pruimenjam op.