Posteleintaart
Wat eten we vanavond? Een heerlijke posteleintaart.
1 rol bladerdeeg |
3 doosje postelein |
200 gram kalkoenfilet (optioneel) |
250 gram shiitake |
1 grote prei |
5 eieren |
1 eetlepel kokosolie |
1 rode peper |
1 eetlepel palmolie |
1 kurkumaworteltje |
1 eetlepel tamari (biologische sojasaus) |
4 cm gemberwortel |
Benodigdheden
1 ronde taartschotel
Bereiding:
Was de postelein en snijd het fijn.
Was de shiitake, snijd het onderste stukje van het steeltje af en snijd de shiitake in kleine stukjes.
Was de kurkuma, rasp de gember en haal de zaadjes uit de rode peper. Mix dit fijn.
Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en braad het in de kokos- en palmolie (10 min).
Zet de oven op 180°.
Wanneer de kalkoen gaar is:
Voeg de mix van de kruiden met de gesneden prei, shiitake en zeezout bij de stukjes kalkoen. Roer het door elkaar en voeg de gesneden postelein toe. Spatel het even dooreen.
Kluts de eieren en roer het door de mix van kalkoen en groenten.
Doe ondertussen de bladerdeeg met papier in de ronde schaal.
Doe de mix van groenten erop en zet het in de voorverwarmde oven (+50 min).
Serveer het met gemarineerde tomaatjes, uitjes en zeewier.
Eet smakelijk.