Feestelijke taart
Deze feestelijke taart dat in een handomdraai gemaakt kan worden.
Ingrediënten
20 gedroogde vijgen
20 gedroogde zachte pruimen
20 gedroogde abrikozen
20 gedroogde cranberries
1/2 kopje psylliumvezels*
3 bakjes blauwe bessen*
2 bakjes frambozen*
Rauwe amandelen
gemalen amandelstukjes
4 eetlepels geraspte kokosvezels
Appelmoes
Benodigdheden:
Taartvorm met bakpapier
serveerschotel
Bereiding:
Maak de bodem een dag voor je taart wil gebruiken.
Maal de psylliumvezels fijn.
Mix de andere ingrediënten in een Magimix en voeg op het laatst de fijn gemalen psylliumvezels toe. Er ontstaat een bal.
Doe de mix meteen in de taartvorm met bakpapier en spreid het over de bodem tot een gladde massa uit.
Laat het drogen: dat kun je doen door het een uurtje in de oven te zetten op een temperatuur van 30°.
Volgende dag:
Leg de bodem op de serveerschotel
Besmeer de bodem met een laagje appelmoes.
Druk aan de zijkant van de bodem rechtopstaand amandelen.
Strooi over de appelmoes blauwe bosbessen en frambozen zodat de appelmoes bedekt is.
Strooi hier overheen de kokosvezels en gemalen amandelstukjes.
Dien op.
*Psylliumvezels nemen veel water op en bind de mix
*Ik gebruik de blauwe bessen en frambozen uit mijn diepvries die ik als wintervoorraad voor mijn ontbijt gebruik.