Pesto van Peterselie met tomaat

Pesto van peterselie en tomaat

 

1 bosje peterselie

1 bakje gedroogde tomaatjes

½ kop pijnboompitten

    Hennepolie

2 tenen knoflook

    moederappelazijn

½ theelepel Sophie’s kruiden

½ theelepel Rosa Fruit Crystals of groene stevia

    Keltisch zeezout

    gemalen peper

  

Benodigdheden:

Mixer

 

Bereiding:

Was de peterselie en haal de harde stelen eruit.

Droog het en doe het in de mixer.

Snijd de gedroogd tomaatjes in stukjes en doe het eveneens in de mixer.

Voeg de pijnboompitten toe;

Voeg olie, moederappelazijn, kruiden, zout en peper toe.

Mix alles in fijn.

 

Doe het in een steriele pot en bewaar het in de koelkast.

 

Heerlijk op een toastje of broodje.

 

Peterselie is een gezond kruid waar apigenine (een flavonoïden) in voorkomt.

 

Meer over peterselie in mijn boek: ‘Je bent uniek’. Jouw leefwijze met slimme Voeding.