Pesto van Peterselie met tomaat
Pesto van peterselie en tomaat
1 bosje peterselie
1 bakje gedroogde tomaatjes
½ kop pijnboompitten
Hennepolie
2 tenen knoflook
moederappelazijn
½ theelepel Sophie’s kruiden
½ theelepel Rosa Fruit Crystals of groene stevia
Keltisch zeezout
gemalen peper
Benodigdheden:
Mixer
Bereiding:
Was de peterselie en haal de harde stelen eruit.
Droog het en doe het in de mixer.
Snijd de gedroogd tomaatjes in stukjes en doe het eveneens in de mixer.
Voeg de pijnboompitten toe;
Voeg olie, moederappelazijn, kruiden, zout en peper toe.
Mix alles in fijn.
Doe het in een steriele pot en bewaar het in de koelkast.
Heerlijk op een toastje of broodje.
Peterselie is een gezond kruid waar apigenine (een flavonoïden) in voorkomt.
Meer over peterselie in mijn boek: ‘Je bent uniek’. Jouw leefwijze met slimme Voeding.