Pizza van bloemkool
Ingrediënten
Neem de volgende biologische voedingsmiddelen:
1 bloemkool
4 eieren
1 Habanero paprika (pittig)
1 paplepel sumackruiden
1 schep Sophie’s kruiden
Keltisch zeezout naar smaak
1 middelgrote ui
4 grote tomaten
8 champignons of shi-take
groene en zwarte olijven
geraspte rauwe Gruyère kaas
1 klein potje tomatenpuree
1 schep trassi (sambal)
scheutje tamari (ketchap)
Benodigdheden:
Bakblik
Bakpapier
Ovenschotel
Bereiding:
Tomatenaus voor op de pizzabodem
Doe de tomatenpuree in een schaaltje; voeg er wat trassi en tamari door. Roer het door
elkaar.
Pizzabodem
Leg over het bakblik bakpapier.
Rasp de bloemkool en meng (geen zout en sumac) de kruiden erdoor.
Verdeel het over een badpapier en droog het in de oven op 100°.
Na ongeveer dat 3/4 - 1 uur is het aanwezige vocht eruit en de bloemkoolrasp droog.
Laat het afkoelen.
Klop de eieren, de helft van de kruiden, 2 volle eetlepels Gruyère kaas en zout samen op
Vermeng het met de gedroogde bloemkoolrasp.
Doe het bloemkoolmengsel in een grote platte schotel dat bedekt is met bakpapier.
Smeer het over de bodem glad uit.
Bak de pizzabodem ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 160°.
Als het goed gebakken is, is het iets aan de zijkanten gekrompen.
Wanneer klaar: smeer de bodem van de pizza in met de klaar gemaakte tomatensaus.
Snijd de tomaten in plakjes en haal de pitjes er uit. Verdeel dit over de pizzaa.
Snijd de ui overlangs ragfijn. Doe het in een schaaltje.
Snijd de Habanero paprika en champignons klein. Haal de pitjes er uit.
Snijd de olijven doormidden. Vermeng al deze ingrediënten met de rest van de
kruiden, Keltisch zeezout en de sumac, verdeel het mengsel over de tomaten op bodem van de pizza.
Strooi geraspte rauwe Gruiyère kaas over het geheel en maal er peper over.
Zet het in de oven voor 20 minuten op 100°.
! Extra lekker: ik heb altijd een flesje met gehakte knoflookteentjes en olijfolie klaar staan.
Doe daar wat van over de pizza.
Smullen maar.