Sophie's kruiden-mix

Sophie’s kruiden-mix

Kruiden een verrijking van het gerecht

Deze super kruidenmix zit boordevol natuurlijke antioxidanten: vitaminen, mineralen en spoor-elementen. Het heeft een rijke zachte smaak, een heerlijke geur; het voegt een boost van antioxidanten toe aan je gerecht en uiteindelijk aan je gezondheid. Kruiden hebben een reinigende werking, een natuurlijke remedie tegen veroudering van je huid en lichaam, die de communicatie tussen lichaamscellen bevordenen.

Kruiden kun je gebruiken om thee te zetten, maar je kunt ook een mix van kruiden maken en toevoegen aan verschillende gerechten: soepen, sausen, vinigrettes, chutney’s. Bij mijn gedroogde kruidenmix is kurkuma de basis voor gerechten.

 Samenstelling:

Neem van ieder gedroogde kruid een gelijke hoeveelheid:

  • 2  volle eetlepels kurkuma (twee maal zoveel als basis)
  • 1  volle eetlepel oregano
  • 1  volle eetlepel rozemarijn
  • 1  volle eetlepel korianderpoeder
  • 1  volle eetlepel fenegriek
  • 1  volle eetlepel tijm
  • 1  volle eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1  volle eetlepel zwarte komijnzaad (waarvan salcylzuur het active ingrediënt is)
  • 1  volle eetlepel gedroogde ui granulaat
  • 1  volle eetlepel gedroogde citroenschilfers (maak hetzelf door biologische citroenschillen te drogen en te vermalen)
  • 1  volle eetlepel gedroogde tomaten granulaat
  • 1  volle eetlepel gedroogde paprika granulaat
  • ½ eetlepel kruidnagel
  • ½ eetlepel nootmuskaat

Vermeng alles door elkaar en bewaar de kruidenmix  in een grote pot.

Gebruik iedere dag een volle paplepel in je kookpot. Verhoogt de smaak van het gerecht en super gezond.