Aardappelrol
Aardappelrol van biologische voedingsmiddelen:
Voor 2 personen
2 Grote ovale aardappelen
Pot kokos-palmolie
1 Middelgrote zoete aardappel
Kruiden melange mer peper
Keltisch zeezout
Geraspte rauwe Gruyère kaas
Vulling:
1 Middelgrote ui
6 Grote champignons of shiitake
1 Grote wortel
Stukjes broccoli
1/3 Bakje crème fraise
Benodigdheden en bereiding:
Bakblik
Bakpapier
Leg het bakpapier op het bakblik
Schil de aardappelen, schik de witte en rode aardappel door elkaar, en snijd er dunne plakjes van (over de grote zijde)
Strooi er rauwe geraspte Gruyère kaas over het bakpapier en leg hierop de plakjes aardappel.
Begin links bovenaan met het eerste plakje aardappel op het bakpapier te leggen en bedek het volgende plakje 2 cm over het eerste plakje. Ga zo door totdat je alles over het bakblik met plakken aardappel heb bedekt. De 2de rij bedek ook 2 cm over de bovenste rij.
Maal er Keltische zeezout en kruiden naar je smaak over. Strooi er weer geraspte Gruyère kaas over en zet het bakblik in de oven voor 3 kwartier totdat het gaar is.
Maak intussen je vulling voor de aardappelrol:
Stoom de broccoli en wortel gaar.
Maak de champignons of shiitake en ui schoon, en snijd het klein.
Bak de groenten in 2 lepelé kokos- en palmolie.
Voeg er kruiden en Keltisch zeezout naar smaak toe en maak het af door er crème fraise aan toe te voegen. Roer alles goed door elkaar.
Wanneer de aardappelplakkjes gaar zijn:
Verdeel over de onderkant van de aardappelplakjes de vulling en rol de aardappelplakjes met de vulling en papier van onder naar boven op. Zorg dat het papier er niet tussen komt, trek dat omhoog, totdat alles tot boven aan toe opgerold is.
Strooi over de aardappelrol rauwe geraspte Gruyèrekaas en maal er peper over. Zet het nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Bij het opdienen doe ik er tomaatjes met zwarte olijven over.