Gedroogde tomaten met zwarte olijven

Gedroogde tomaten met zwarte olijven

14 grote ovale tomaten (liefst carnica)

1  bol knoflook

    je favoriete gemengde kruiden

    keltisch zeezout

    beetje olijfolie

 

Benodigheden

Bakpapier 

bakplaat

goed afsluitbare pot

 

Leg het bakpaîer op de bakplaat.

Snijd de tomaten in plakjes van 5 mm en haal de pitjes er uit.

Leg ze op het bakpaier en doe dit met alle tomaten.

Strooi je favoriete kruiden erover met Kelisch zeezout.

Druppel er een klein beetje olijfolie over.

Zet het + 1 uur in de oven op 120°.

Kijk of ze goed gedroogd zijn.

Haal het bakblik uit de oven en doe ze in een goed afslutbare pot.

Doe er zwarte olijven bij en 3/4 van een gesneden knofookbol.

Vul de pot met een heerlijke olijfolie en een beetje zwarte komijnolie.

Sluit de pot goed af.

 

Heerlijk om bij je maaltijd te eten.