Gedroogde tomaten met zwarte olijven
Gedroogde tomaten met zwarte olijven
14 grote ovale tomaten (liefst carnica)
1 bol knoflook
je favoriete gemengde kruiden
keltisch zeezout
beetje olijfolie
Benodigheden
Bakpapier
bakplaat
goed afsluitbare pot
Leg het bakpaîer op de bakplaat.
Snijd de tomaten in plakjes van 5 mm en haal de pitjes er uit.
Leg ze op het bakpaier en doe dit met alle tomaten.
Strooi je favoriete kruiden erover met Kelisch zeezout.
Druppel er een klein beetje olijfolie over.
Zet het + 1 uur in de oven op 120°.
Kijk of ze goed gedroogd zijn.
Haal het bakblik uit de oven en doe ze in een goed afslutbare pot.
Doe er zwarte olijven bij en 3/4 van een gesneden knofookbol.
Vul de pot met een heerlijke olijfolie en een beetje zwarte komijnolie.
Sluit de pot goed af.
Heerlijk om bij je maaltijd te eten.