Kleurrijke groenteschotel met recept

 Kleurrijke groenteschotel 

1 kleine broccoli 1 volle eetlepel extra vierge kokosolie
1 mddelgrote prei 1 volle eetlepel extra vierge palmolie
1 middelgrote oerwortel 2 tenen knoflook
½ rode paprika 1 theelepel chilipoeder
200 gram bospaddestoelen 1 theelepel gemberpeoder
1 rode aardappel 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 klein pakje kokosmelk cuisine 1 theelepel rozemarijn
gemalen Keltisch zeezout naar smaak 1 eetlepel tamari (biologische sojasaus)
100 gram geraspte Parmezaanse kaas  

 Bereiding

Schil de aardappel, snijd het in patatjes en stoom het beetgaar.

Was de oerwortel en snijd het in dunne schijfjes.

Snijd de broccoli in stukjes. Stoom de broccoli en oerwortel beetgaar.

Snijd de prei fijn, de paprika in schijfjes en knoflook klein.

Was de boschampignons en snijd het onderste stukje er af. Snijd het in kleine stukjes.

 Neem een vuurvaste schotel en leg de schijfjes gestoomde aardappel op de bodem. Maal er zeezout over. 

Leg hierop de rauw gesneden prei, de knoflook en de boschampignons. Daarna de schijfjes paprika, vervolgens de gestoomde oerwortel en broccoli. Maal er wat zeezout over.

Verwarm in een klein pannetje de kokos- en palmolie met de kruiden en voeg de kokosmelk met de tamari toe. Roer dit tot een homogene massa en verdeel het over het gerecht.

Strooi Parmezaanse kaas over het gerecht en zet het + 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

 

Eet smakelijk.