Bloemkool met kip met recept


Bloemkool met kip

1 bloemkool 2 eetlepels extra vierge kokos- en palmolie
1 kippenfilet 4 cm verse gember
½ pond shiitake 1 rode peper
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus 1 verse kurkuma of ½ dessertlepel kurkumapoeder of
1 prei 1 theelepel Sophie's kruidenmix
Keltisch zeezout op smaak 2 tenen knoflook
geraspte rauwe Parmezaanse kaas ⅛ L. kokosmelk

 

 

 

 

 

 

 














 

 

 

 


 

 

 

 

Bereiding:

Bloemkool in kleine roosjes snijden en beetgaar stomen.

De shiitake wassen en door snijden, prei klein snijden, geschilde gember, kurkuma, knoflook en rode peper (zaadlijsten onder de kraan verwijderen) fijnsnijden.

Kip in de kokosolie aanfruiten (niet hoger dan 180 °).

Als de kip gaar is voeg de gesneden prei erbij. Daarna de rode peper, gember, kurkuma, knoflook en shiitake bij de kip doen en even verder fruiten.

Vervolgens de kerriepoeder, Tamari, kokosmelk en versgemalen Keltisch zeezout erbij doen.

Verwarm de oven voor op 160°. Doe de bloemkool in een schaal.

Verdeel de kip met prei, shiitake en kruiden eroverheen en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. strooi er peper over.

Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten (ongeveer 10 minuten).

 

LET OP! Dat het biologische kaas is, veel kaassoorten verstijven en smaken niet lekker.