Brusselse kooltjes à la Sophie

1 portie Brusselse kooltjes 1 grote prei
2 ons shiitake 1 rode peper of 1 theelepel pil à pil kruiden 
2 middelgrote aardappels 1 verse kurkuma of 1 theelepel kurkuma
1 volle eetlepel extra vierge palmolie 2 tenen knoflook
1 volle eetlepel extra vierge kokosolie stukje verse gember (4 cm)
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus) 1/8 liter kokosmelk
Keltische zeezout naar smaak  

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Maak de Brusselse kooltjes schoon en stoom ze beetgaar. Maak de shiitake en prei schoon. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de ringetjes uit elkaar. Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en stoom ze gaar. Maak de verse kruiden schoon en mix ze met de knoflook fijn.

Fruit de prei even met de (verse)kruidenmix beetgaar in de kokos- en palmolie. Doe de shiitake, sojasaus en kokosmelk erbij. Roer alles goed door en doe de gestoomde Beusselse kooltjes erbij.

Voeg nu Keltische zeezout toe en laat alles een half uurtje heel zachtjes marineren.

Na een half uurtje: 

Leg de Brusselse kooltjes in een vuurvaste schaal en rangschik de aardappeltjes er omheen. Strooi Parmezaanse kaas over het geheel en plaats het in een voorverwarmde oven op 165°. Wanneer de kaas gesmolten is is het gerecht klaar.

Geniet van deze heerlijke maaltijd.