Energierijke Witlof salade met recept
2 stronkjes witlof | 1 avocado |
1 middelgrote ui | ½ komkommer |
2 eetlepels kerriesaus (recpet hieronder) | 1 eetlepel balsamico |
¼ blok feta (kaas) | 2 gekookte eieren |
handje pijnboompotten | versgemalen Keltisch zeezout |
versgemalen peper |
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin.
Snijd het witlof fijn. Was en droog het.
Snijd de feta in stukjes
Snijd de avocado in kleine blokjes.
Snijd de komkommer in blokjes (zaadlijsten eruit).
Snijd de ui klein.
Schep de avocado, ui en komkommer door elkaar en leg dit in het midden van het bord.
Verdeel de witlof om het midden van de avocado, ui en komkommer. Strooi de blokjes feta hier overheen. Besprenkel het geheel met kerriesaus en balsamico. Snijd het eitje in partjes en leg het over het gerecht met de geroosterde pijnboompitten. Maal peper en zeezout over het gerecht.
Kerriesaus:
1 potje biolgische yoghurt | 2 eetlepels vloeibare kokosolie |
1 volle eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise | 2 tenen knoflook |
1 theelepel biologische sambal badjak | 1 theelepel kerriepoeder |
½ theelepel paprikapoeder | 1 eetlepel honing |
1 stukje geraspte verse gember of gemberpoeder | 1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus) |
Mix alle ingrediënten tot een kerriesaus