Gebakken knolselderij, met recept

2 grote knolselderij plakken van ½-¾ cm 1 eetlepel kokosolie
4 grote champignons of shiitake 1 eetlepel palmolie
½ grote ui en ½ paprika 2 eieren
Wat sla en ganering ½ theelepeltje cajunkruiden
Keltisch zeezout naar smaak ½ chilipepertjes zonder pitjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Bak de plakken selderij in de kokos- en palmolie beetgaar (pan). Leg ze op het bakblik.

Snijd de ui en paprika in reepjes en leg het op de plakken knolselderie

Maak de champignons /shiitake schoon, snijd ze in plakjes en leg ze over de ui en paprika.

Strooi cajun kruiden, chilipeper over het geheel.  Maal er zeezout naar smaak over.

Wanneer klaar:

Bak de eitjes in een koekenpan en leg op iedere plak selderij een eitje. Strooi er Parmezaanse kaas erover.

Laat het nog even in de oven nagaren tot de kaas gesmolten is.

Ganeer het met wat sla.

Ook kan er voor de avond gekozen worden van i.p.v. een ei, voor een stukje kip.