Posteleintaart met recept

Wat eten we vanavond? Een heerlijke posteleintaart.

1 rol bladerdeeg 3 doosje postelein
200 gram kalkoenfilet (optioneel) 250 gram shiitake
1 grote prei 5 eieren
1 eetlepel kokosolie 1 rode peper
1 eetlepel palmolie 1 kurkumaworteltje
1 eetlepel tamari (biologische sojasaus) 4 cm gemberwortel
Keltisch zeezout naar smaak   

Postelein kun je het hele jaar door verkrijgen. Eet het vers/rauw als een salade of bereid het in een gerecht. Het bevat de meeste omega-3 vetzuren van alle bladgroenten en het heeft een medicale werking: is een natuurlijk diureticum, werkt verlichtend bij brandend maagzuur, koortsverlagend en versterkt het immuunsysteem. Het leuke is dat je het zelf kunt zaaien en regelmatig (al na een maand) voor een salade of gerecht kunt gebruiken. Benodigdheden:

1 ronde taartschotel

Bereiding:

Was de postelein en snijd het fijn.

Was de shiitake, snijd het onderste stukje van het steeltje af en snijd de shiitake in kleine stukjes.

Snijd de prei fijn.

Was de kurkuma, rasp de gember en haal de zaadjes uit de rode peper. Mix dit fijn.

Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en braad het in de kokos- en palmolie (10 min).

Zet de oven op 180°.

Wanneer de kalkoen gaar is: 

Voeg de mix van de kruiden met de gesneden prei, shiitake en zeezout bij de stukjes kalkoen. Roer het door elkaar en voeg de gesneden postelein toe. Spatel het even dooreen.

Kluts de eieren en roer het door de mix van kalkoen en groenten.

Doe ondertussen de bladerdeeg met papier in de ronde schaal.

Doe de  mix van groenten erop en zet het in de voorverwarmde oven (+50 min).

Serveer het met gemarineerde tomaatjes, uitjes en zeewier.

Eet smakelijk.

Meer recepten vind je in mijn boeken. Zie: op mijn site: boeken