Sophie's-Mix, met recept

Maak eens Sophie's-Mix

Sophie's mix bevat veel vezels, gezonde en vitale stoffen en is voor iedereen een goede start om de dag te beginnen. Of je nu jong bent of ouder, slank of volslank, het is een heerlijk ontbijt met een goed gevoel. Het zorgt voor een goede spijsvertering, het houdt je vitaal en energiek. Het geeft je een boost aan antioxidanten, volop energie en houdt je suikerspiegel constant. Neem sinaasappel- / grapefruit- of/en citroensap. Meen het sap wat je lekker vindt, als het maar vers geperst is. Doe daar 2 tot 3 eetlepels mix in. Maak er een smoothie van en eet het met één of twee stuks fruit. 

Benodigdheden:  Grote glazen potten

 

Bereiding:

Neem overal gelijke hoeveelheden van. Maal de pompoen- en zonnebloempitten fijn. Hak de paranoten en walnoten fijn. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote bak en vermeng het. Vul het in grote potten en sluit het goed af. Bewaar het op een droge plaats.

Sophie's-mix bevat:

Pompoenpitten: vitamine E magnesium, selenium en phytosterolen

Zonnebloempitten: een uitstekend detoxmiddel en een natuurlijke cholesterolverlager

Hennepzaad: volop vetzuren; omega-3 in een goede verhouding met omega-6, een bron van mineralen, vitamines en veel eiwitten

Chiazaad: boordevol met omega-3, calcium (6 x meer dan in melk) , proteïne, mineralen, magnesium, ijzer (3 x meer dan in spinazie)

Walnoten: omega-3 vetzuur

Sesamzaad: eiwit vitamine-E, foliumzuur, nicotinezuur, magnesium, fosfor en calcium (een valkuil voor de E-coli-bacterie)

Paranoten: eiwitten en selenium

Rosa Fruit Crystals: is een SuperOxideDismutase, gaat veroudering tegen

Goji bessen: 18 aminozuren en 21 mineralen

Cranberries: bevat veel vitamines, mineralen, fytonutriënten en proanthocyadinen

Mulberries: houdt de suikerspiegel stabiel

Kaneel: ter bevordering van de spijsvertering, bestrijdt micro-organismen, gaat ontstekingen en infecties tegen en houdt de bloedsuikerspiegel in balans.

Kokosvezels, kokosmeel, -schilfers, gedroogde stukjes kokos en kokosolie: 8 essentiële eiwitten en MCT’s (middellange vetzuren) die direct energie geven. Kokosvezels zorgen dat toxische stoffen sneller het lichaam verlaten

Hier kun je aan toevoegen

Maca: een natuurlijke bron van energie (later bijvoegen, 1 afgestreken paplepel

Camu camu, een bron van vitamine C

1 eetlepel extra vierge kokosolie, antimicribieel en de mix verteert hierdoor langzamer, dat beter is voor de opname in het lichaam

Nu heb je hebt een fantastisch, energiek ontbijt voor de ochtend