Gebakken asperges

10 dikke asperges 1 volle eetlepel kokosolie
1 eetlepel kruidenmix van: kurkuma, gember 1 eetlepel palmolie
        koriander, rozemarijn, zwarte komijn  1/2 potje zure room
1 rode peper, zonder zaad, fijn gesneden Keltisch zeezout naar smaak

 

 

 

 

Bereiding:

Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Leg de koppen apart

Doe de kokos- en palmolie in de pan en fruit hierin op een middelmatig vuur de asperges. Voeg na 5 minuten de koppen van de asperges toe en fruit verder. Voeg na 5 minuten de fijn gesneden peper, zure room en de kruiden-mix toe. Houd het vuur laag en roer goed door, de saus mag niet te dik door de kruiden zijn, maar enigszins lopend blijven. Laat de kruiden zachtjes in de asperges trekken. Let op dat de asperges niet te gaar worden en de saus niet inkookt.

Garneer het met een takje petercelie en munt

Heerlijk met een stukje Atlantische zalm (geen kweekzalm) of gekookte biologische boerenham.