Glutenvrij brood

 
Glutenvrij brood

2 koppen boekweimeel

1 kop havermeel (gecertificeerd GM vrij)

1 kop kokosmeel

1 kop kastanjemeel

1 kop kikkererwtenmeel

2 koppen grof gemalen noten / olijven

2 eieren 

2 uitgeperste citroenen

2 volle theelepels bicarbonaat

1 volle theelepel Sophie’s kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, gedroogde tomaten,-paprika, -ui, curcuma, gember, chilipeper)                                                   

1 volle schep Rosa Fruit Crystals

1 schepje Keltische zeezout

¼ pakje biologische grasroomboter (Keimse)

4 eetlepels extra vierge kokosolie

1 pot volle yoghurt  (Stand)   

2 kleine pakjes kokosmelk

 

Benodigdheden:

Bakblik voor cakejes

 

Bereiding:

Neem gelijke hoeveelheden koppen meel en doe het in een grote schaal (ik neem een grote koffiekop). Meng dit door een.

Maak in het midden van de meelsoorten een kuiltje.

Smelt de boter en kokosolie tot het vloeibaar is.

Doe het ei, de vloeibare boter en kokosolie in het kuiltje roer door en voeg het sap van de citroen, de Rosa Fruit Crystals, bicarbonaat en kruiden erbij.

Roer alles dooreen en voeg de yoghurt en kokosmelk bij totdat er een brij ontstaat dat tussen deeg en pannenkoekenmix is.

Voeg de gehakte noten of olijven erdoor en vermeng het.

Laat de brij even rusten.

Zet de oven aan op boven- en onderwarmte 180°.

Vet de vormpjes van het bakblik in.

Doe in elk vormpje een volle eetlepel van de brij.

Bak de broodjes +30 minuten in de voorverwarmde oven. 

Eet de broodjes met kokosolie en olijven of met een zelfgemaakte pesto. In Slimme Voeding zie je diverse recepten