Glutenvrij haverbrood

 
Glutenvrij haverbroodjes

3 koppen havermeel (Demeter)

2 koppen boekweitmeel

1 kop kokosmeel

2 koppen grof gemalen noten 

4 eieren 

2 uitgeperste citroenen

2 volle theelepels bicarbonaat

1 volle theelepel Sophie’s kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, gedroogde tomaten,-paprika, -ui, curcuma, gember, chilipeper)                                                   

1 volle schep Rosa Fruit Crystals

1 schepje Keltische zeezout

4 eetlepels vloeibare extra vierge kokosolie

1 pot volle yoghurt (Stand)   

2 kleine pakjes havermelk (cuisine)

 

Benodigdheden:

Bakblik voor cakejes

 

Bereiding:

Neem gelijke hoeveelheden koppen meel (ik neem een grote koffiekop) en doe het in een grote schaal. Doe de bicarbonaat erbij.. Vermeng het.

Maak in het midden van de meelsoorten een kuiltje en doe de vloeibare kokosolie er bij.

Doe de eieren, havermelk, kruiden en zout n een kom en mix het. Doe het bij het meel en roer door.

Voeg het sap van de citroen en de Rosa Fruit Crystals erbij.

Roer alles dooreen.

Voeg de yoghurt en de havermelk bij totdat er een brij ontstaat dat tussen deeg en pannenkoekenmix is.

Voeg de gehakte noten er door en vermeng het.

Laat de brij tien minuten rusten.

Zet de oven aan op boven- en onderwarmte 180°.

Vet de vormpjes van het bakblik in.

Doe in elk vormpje een volle eetlepel van de brij van een centimeter hoog.

Bak de broodjes +30 minuten in de voorverwarmde oven. 

Eet de broodjes met kokosolie en olijven of met een zelfgemaakte pesto. In Slimme Voeding zie je diverse recepten