Havervlokken broodjes met rozijnen

 

200 gram biologisch/dynamische havervlokken van Demeter

100 gram biologische kokosmeel

100 gram boekweitmeel

300 gram biologische yoghurt (1 pot)

100 gram rozijnen

3 biologische eieren

100 gram paranoten en walnoten

sap van 2  citroenen

15 gram bicarbonaat (2 koffielepels)

1 grote schep Rosa Fruit Crystals (alternatief: kokosbloesemsuiker)

1 schep Keltisch zeezout

2 pakjes kokosmelk of havermelk

½ theelepeltje vitamine C poeder

75 gram extra vierge kokosolie

Optie: 1 banaan

          schepje kruiden

 

Benodigdheden

Cakeblik of vormpjes

 

Bereiding:

Wel de rozijnen in heet water.

Doe de havervlokken; boekweitmeel; kokosmeel; vitamine C poeder, Keltisch zeezout met de Rosa Fruit Crystals in een pot en vermeng het. Maak een kuiltje in het midden.

Doe in het kuiltje het citroensap en de bicarbonaat. Vermeng dit door het meel.

Vermeng de eieren met de kokosmelk/havermelk; kokosolie; kruiden en voeg toe. Voeg de yoghurt toe en vermeng het door het mengsel.

Als de rozijnen geweld zijn, giet het water er af en vermeng het met het broodmengsel.

Optioneel: prak de banaan fijn en meng het door het beslag

Het broodmengsel moet tussen brooddeeg en pannenkoekenbeslag zijn.

Roer alles goed dooreen.

Laat het broodmengsel 10 minuten rusten en vet ondertussen het cakeblik of vormpjes goed in met kokosolie.

 

Als een broodje: Doe in ieder vormpje een volle eetlepel broodmengsel en bak het 30 minuten in een voor verwarmde oven op 180°.

Deze broodjes zijn super lekker om mee te nemen of als lunch.

Besmeer de top met Keimse Hoeveboter, bereidt van rauwe melk van grasgevoerde koeien of dioe er eiegen gemaakte pruimenjam op.

 

Als gebakje: doe van het broodmengsel maar 1 cm in het vormpje.

                  Op de top slagroom met een paar vruchtjes.