Pizza van bloemkool

Ingrediënten

 Bloemkoolpizza

     1 bloemkool                                           

     4 eieren

     1 Habanero paprika (pittig)

     1 paplepel sumackruiden

     1 schep Sophie’s kruiden

     Keltisch zeezout naar smaak

     1   middelgrote ui

     16 kleine gekleurde tomaatjes

     12 champignons of shi-take

         groene en zwarte olijven

         Gruyère kaas

     1  klein potje tomatenpuree

     1  schep trassi (sambal)

        scheutje tamari (ketchap)

        gerapste rauwe quiere kaas

 

     Bereiding:

 

     Tomatenaus voor op de bodem

     Doe de tomatenpuree in een schaaltje; voeg er wat trassi en tamari door. Roer het door

     elkaar.

 

     Pizzabodem

     Rasp de bloemkool en verdeel het over een badblik en droog het in de oven op 40°.

     Na ongeveer dat 1 uur is het aanwezige vocht eruit.

     Laat het afkoelen.

    

     Klop de eieren, de helft van de kruiden (geen zout) en 2 eetlepels Gruyère kaas samen op

     Vermeng het met de gedroogde bloemkool.

     Doe het bloemkoolmengsel in een grote platte schotel dat bedekt is met bakpapier.

     Smeer het over de bodem uit.

     Bak de pizzabodem ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 160°.

     Als het goed gebakken is, is het iets aan de zijkanten gekrompen.

   

     Wanneer klaar: smeer de bodem van de pizza in met de klaar gemaakte tomatensaus.

 

     Snijd de ui ragfijn. Snijd de tomaatjes en Habanero paprika klein. Haal de pitjes er uit.

     Snijd de olijven en champignons klein. Vermeng deze ingrediënten met de rest van de

     kruiden en Keltisch zeezout, verdeel het mengsel over de bodem van de pizza.

     Strooi geraspte rauwe Gruiyère kaas over het geheel en maal er peper over.

     Zet het in de oven voor 20 minuten op 100°.

    

     ! Extra lekker: ik heb altijd een flesje met gehakte knoflookteentjes en olijfolie klaar staan.

     Doe daar wat van over de pizza.

     Smullen maar.